Confraria Verge del Carme

 

Vestimenta: El vestit dels confrares està format per una túnica de color marró, característic dels carmelites. porta una estola a la part anterior amb ribets daurats. la túnica va cenyida al cos mitjançant un cordó llarg amb nusos i de color blanc. La capa és de ras de color de vori, la caraputxa és del mateix color i teixit i porta brodat l'escut de la Confraria.

Estendard: La Confraria compta amb l'estendard de la Mare de Déu del Carme, de forma rectangular, és de seda color de vori i amb motius vegetals brodatsamb fils d'or i de plata. Els ornaments brodats enrevolten la imatge central i principal, que és la figura pintada de la Mare de Déu del Carme. Els acabats d'aquesta insígnia són de passamaneria i flocat daurats.

La Confraria disposa també d'un segon estendard, que fa referència a la pròpia Confraria. És de fons marró, i al centre hi té brodat l'escut de la Confraria, el seu nom i el de Porto Cristo.

Passos: El pas principal de la Confraria de la Verge del Carme és un pas de grans dimensions, amb pali, portant una imatge de la Mare de Déu Dolorosa. Aquest pas fou adquirit gràcies a la participació popular de la gent de Porto Cristo i a la quota anual dels confrares, l'any 2002.

A part d'aquest pas, també en tenen un segon de reduïdes dimensions, que en ocasions ha estat portat a la Processó del Divendres Sant a Manacor. Aquest pas porta una creu amb l'estola.

Altres elements: La Confraria acompanya a les processons el Crist Crucificat, que és propietat de la Parròquia. La imatge és portada a pes per quatre homes, sense tabernacle.

Observacions històriques: La Confraria de la Verge del Carme va néixer a Porto Cristo l'any 2000 amb la intenció de recuperar les tradicionals processons de Setmana Santa, que malauradament s'havien perdut amb el temps, encara que en la vida social i religiosa de la localitat aquestes celebracions es vivien amb gran intensitat.

Pàgina web: www.confraries.es